maanantai 6. helmikuuta 2012

Long story, can't be shorter

Iställe för att sätta Ps. i slutet så gör jag det i början!
Ps. Ni kommer att hitta 353634 fel i mitt text, men orkar bara inte gå genom den nu för att korrigera allt!

Nej herregud ja fatta ju int äns att de e såhär länge sen ja senast skrivit hit... Ja sku ju skriva varje dag typ! Okeij alltid kan man ju helt enkelt inte hinna med sånt, men nu får ja sen betala för de när ja ska försöka komma ihåg allt som har hänt.
Allt kan ja ju inte heller skriva hit... Vet int vem som läser detta, men dom närmaste vet ändå allt som händer i mitt liv, utan att måsta läsa de från bloggen.
Mycke saker har ändrats och nya sidor har vändits om i livet. Alla behöver inte veta allt. Vill bara att ni ska försöka vara glada för min skull och bry er noll att vad det egentligen är frågan om. Eller ska vi säga såhär att jag kommer att behöva ganska mycke sparkar i röven för att kunna hålla mig till de jag har bestämt mig med.
Frågan är inte om några nyårslöften! Förstår inte idén med dom. Om ditt liv och dina livsvanor var skit förra året, så kommer dom högst troligen att suga i år också. Människan kan inte ändras så mycke bara pga en natt och förväntningar att hela livet ändras därför.
Mitt liv försöker jag ändra bara men annorlunda beslut...eller int nu livet, utan riktningen.
Tänk nu på stackars Ross som bestämde sig att han skall göra nånting nytt varje dag, och hur slutade de för honom? Ja vet annars att jag jämmför riktiga livet ganska ofta till saker som har hänt i FRIENDS, men ja e bara en total FRIENDS-freak! finns inget bättre!


Februari börja kallt! Här har varit hela tiden -25 och mera! Needless to say att jag har varit inomhus för det mästa. Dom som känner mig, vet hur mycke jag avskyr vinter och kyla! Har ju varit ett litet skämt mellan mig och mina vänner om att Ansku vaknar till våren och sen kan ingen stoppa henne före nästa vinter :D Blir bara så deprimerad av de att de e kallt och mörkt. Helt som vi sku gå på batterier, som mot slutet av året tar slut åt alla men sen får vi nya när solen börjar visa sig igen i början av året.


Så medan jag har varit inne så mycke så har jag ju hunnit göra lite ett och annat här hemma. Fixade badrummet i onsdas. nu är den sådan jag ville att den ska vara! Eller så mycke som ja nu kan göra åt den så har jag gjort. Har försökt sakta men säkert i små mängder komma bort från min ljusröda lilla värld. Inte så lätt kan jag bara berätta! Mamma har i flera år undrat att när min prinsessa-fas kommer att vara över..? Men snälla mamma den kommer ALDRIG att vara över...alltid kommer jag ju att vara en prinsessa..men ljusröda kan ja ju försöka lämna åt småflickorna;) Men min point med allt detta var att badrummet bestämde jag mig att skall få vara min lilla fotress of pink! Vilket annat rum skulle har varit bättre för detta än där jag kan ta en bubbelbad:)




Gjorde en ex-tempore visit till Borgby. For och hälsa på Anna och familj. Alltid lika skoj! Fick busas me Kevin så att ja sku ha kunna somna istället för han :D Söta lilla saken <3 eller int e han nu så liten mera :D Annukka bjöd på enormt god linssoppa! har älskat linssoppa sen jag var liten, men som ja sa åt anna också att de e alltid så skoj att smaka på andras mat för att få testa på lite andra sätt att göra en viss maträtt. På soppan hade hon förberätt strimlat bacon, lök och smetana så man fick lägga till vad man ville. De va sjukt gott! Så Anna om du läser detta, så ja vill ha mera! men kommer gärna å tittar på hela kockande så ja vet sen själv å ;)
Kiva, nu fick ja helt sjuk himo på de :D




Min kära morbror gjorde ett fint beslut och han flyttade till Kervo! Helt härlig lägenhet! En etta ed skillt kök.. gråsvart laminat, nyrenoverat ALLT och jätte trevligt område.. säkert den finaste i Kervo :D Ska bli skoj att ha honom såhär nära! ha alltid vari så svårt att ses sådär annars bara. Men nu kommer vi säket alla att få tillräckligt av varandra :D
Till samma stad flyttade faktist Riikka och Danne, så var och kolla in deras lägenhet också! Städig och mysig! Ska nog bli konstigt att ha dom å bo där, när man ha syntats så ofta när man bott som grannar förut och nu ända relativt nära. Men int e de så långt borta att man int sku ses lika ofta ändå :D
rättvist flyttande ;)
Har varit jättelat med att si på nya filmer... har alltid varit en film-människa men nu har jag koncentrerat mig mäst på serier.. Håller på med helt för många serie för tillfället, men när man fastnar så lätt så kan man int sluta se på dom! Måste dela min lista med mig för att ni ska se på dom alla! :D Desperate Houswifes, Grey's Anatomy, Glee, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, New Girl, Mike & molly, Mad Love, Love Bites, Man Up!, 2 Broke Girls, Suburgatory.. Tror att dom var alla där. Har en lista vid datorn vart ja ha skrivit upp alla serier som jag ännu ska börja se på. Största delen av domhär är ändå såna att de kommer en del i veckan.. och dom har alla varit på julpaus och snart går dom på 1½månads paus nästan alla, så därför har jag börjat se på nya under tiden.

Rekommenderar åt alla!

The Big Bang Theory:)
Måste laga ett till foto på Big Bang för att vi hade debatt med flickorna om skådisarna ser bra ut  i riktiga livet... men kolla nu liksom! Vem sku int????


Men om filmer sku ja säga ännu så mycke att dom ända ja ha sett på på senaste veckorna är SAW-5&6 och typ Kill Bill... Men dom e ju bara så bra! Fick lust att ha Quentin marathon....med några undantag..han e ändå lite speciell med sina filmer.
Men om nån har förslag om bra filmer så berätta gärna!

På fredagen fick ja sova länge! Skönt! De va dessutom så kallt att kattorna sku ut bara en gång per katt...å in såklart..å före nån har nånting att säga ti de att ja stiger upp varje natt för deras skull så; dom har oljud å börjar fälla saker tills jag stiger upp å släpper ut dom! Fast dom har sandlåda så dom e vana att få fara ut...
Ska nog fixa en kattlucka! Eller ska nog fixa nån som fixar en kattlucka åt mig! Kan nog köpa den, men nån ska installera den. Ja e nog annars väldigt hands-on, men me någå pistosahan osv så börjar int jag leka med.. ha börjat uppskatta mina fingrar så mycke att ja vill nog sen också hålla dom. Å ingen drar nu sen någå snusk av detdär.

Men jaa fredagen hade ja nog annat också än lyxet att sova länge. Lotta och Noomi kom och hämta mig å så for vi till storstan...dvs.Kervo. Första stoppen va Filmtown=lösgodis!
Sen for vi till Citymarket för att handla mat...helt basic, inget extra. Men för mig va extrat de att man fick umgås med flickorna:) <3 Försökte få Lotta att gå runt i butiken för sig själv så jag tog hand om Noomi men de va int så lätt som ja trodde. Noomi samarbeta bra, men Lotta hade svårt att förstå att hon had faktist friheten att gå å titta runt sig i lugn och ro. Måst kanske öva ännu några gånger ;)
Noomi shoppar



"ja somna i en bil, å när ja öppnar ögonen så är vi i en stor butik med massor med starka lampor och dendär tanten i mitt ansikte med en kamera. Dethär är närmaste till en smile ni slipper"
Sen for vi till Falck-Strömsholm residence och Lotta fixa lite food åt oss! Gott gott...mat e gott <3
Noomi fick en filt av mig som jag hade själv gjort. Började på den för flera år sen, men lämna den på hälften av vissa orsak, men nu när ja så på den en dag så bestämde ja mig att det är onödigt att spara på den pga. det som har hänt i förflutna, så ja gjorde den färdig för att jag ville ge den åt Noomi <3 Lotta är ändå en så bra kompis och hon vet typ allt om mitt liv från senaste 10åren så hon vet vad de betyder åt mig att få se hur glad Noomi blir av den :) Hon verkar iallafall tycka om den! :)
så man e glad :D

kan int sluta skratta till denhär! :D

filten och Noomi <3

Kvällen gick sen med rödvinsglaset i ena handen och dammsugaren i den andra. Lite film osv.. :)
Fredag va en bra dag!

På lördan va vi ett varv till IKEA med Toni... har bara ett par bilder som jag ville dela med er från de resan..
Hej vill du ____?

Tomi <3

I got's the hot's for the chef!


Veckoslutet gick som vanligt..festa med en kasa hönor :D alla va int på plats...men de går typ ALDRIG fö de e allti nån som jobbar! Kräver alltid nån månads planerande så att alla får ledigt på samma dag. Usch, hatar att vara vuxen :D